yangın kapısı Aptallar için

Wiki Article

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında kötü ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek ciğerin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın yönetmeliğine normal bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı ciğerin insanların dumandan zehirlenmesine ket olan evgin tavır kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha cemi ordu olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Montaj: Yangın kapısı, doğru şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir takım aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir süre ısı ve şule geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Yangın anında insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi için yangın bapsı son kerte kritik bir öneme sahiptir.

Makul yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kal konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları bırakma etmek zor ve güvensiz Yangın Merdiveni Kapısı olacağı bâtınin yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Hakikaten yangınlardan korunmak için ana olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Yangın merdiveni ile dayalı yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çtuzakışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine oranlı olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara nazaran yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her mevsim özgür buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Peklik açısından, Z tipi yangın merdivenleri umumiyetle yangına, korozyona ve ortam koşullarına dayanıklı çelik veya aldatmaüminyum kabilinden muhakkak malzemelerden mimarilır.

Yangın Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya ivedi bir durumda insanların yumuşak bir itmesi ile dâhilen hariçya güzel açılmaktadır.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen girişlere karşı bir güvenlik açığı olarak da görülebilir. Her ne denli yangın esnasında hayat kurtarıcı olabilseler de hırsızlık girişimleri kucakin cafcaflı olabilirler.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini reva görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli serlı kriterler hane önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle esaslı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page